Kolding HF og VUC

SU og befordringsgodtgørelse

SU meget kort fortalt

Forudsætningerne for at du kan få SU er, at du går på en uddannelse og er økonomisk trængende. Det betyder for det første, at du skal opfylde en række betingelser og for det andet, at du ikke kan få SU, hvis du selv tjener nok penge til at klare dig gennem dit studium.  

Når du søger SU, vurderer vi, om du er berettiget til modtage SU-støtte. Er du det, får du din SU udbetalt en gang om måneden. Beløbets størrelse afhænger af, hvilken uddannelse du tager, hvor du bor (ude- eller hjemmeboende), og hvor gammel du er.
Du skal betale skat af din SU, og den trækker vi, inden vi udbetaler støtten til dig. Når året er gået, kontrollerer vi, om du har tjent for meget (overskredet dit fribeløb). Har du det, skal du betale noget af din SU og dit eventuelle SU-lån tilbage.

Krav til, at du kan få SU:

  • Du skal være fyldt 18 år
  • Du skal have mindst 23 timer om ugen
  • På GSK: Du skal læse et af de korte og intensive kurser (1,2 eller 3 måneder). Du kan ikke få SU til eksamensmåned på GSK
  • Du skal være studieaktiv
  • Hvis du har barn under 7 år, kan du nøjes med 17 timer om ugen. Dit barn skal have Folkeregisteradresse hos dig.
  • Du skal have NemID for at kunne søge SU. Du kan bestille NemID via su.dk

Søg SU

Du skal selv søge SU i minSU.  

Dit ansvar

Du har selv ansvar for, at de oplysninger, du giver til din SU-medarbejder og styrelsen er korrekte. Du skal derfor give os besked, hvis der sker ændringer, der vedrører din SU.

Læs meget mere på su.dk eller spørg på su-kontoret.

Ungdomskort - Befordringsgodtgørelse

Ungdomskort giver dig rabat på offentlig transport mellem din skole og din bopæl.

Med et Ungdomskort kan du rejse billigt til og fra dit uddannelsessted i Danmark. Derudover giver Ungdomskort dig mulighed for at rejse rundt i Danmark til nedsat pris.

Ungdomskortet fungerer som et månedskort, som du skal vise til buschauffører, når du stiger på bussen og til kontrollører i tog og metro.

Du kan få et Ungdomskort, hvis du er:

  • 16-19 år
  • elev på en ungdomsuddannelse
  • studerende på en videregående uddannelse

Søg ungdomskort

Du skal selv søge Ungdomskort, det gør du på ungdomskort.dk, som guider dig igennem din ansøgning.