Jonna Trøst Juhl

Uddannet Social/specialpædagog

Pædagog på bosted i Vejen Kommune

 

Læs Jonnas historie her

JONNA VILLE VIDERE

- OG KOM DET!

Jonna Trøst Juhl tog en beslutning midt i livet: Hun ville videreuddanne sig.

Hun drømte om at blive pædagog, men manglede nogle kompetencer for at komme ind på uddannelsen. Dem fik hun på Kolding HF & VUC.

- Jeg var omkring 40 år, da jeg begyndte på HF. Det var rigtigt mange år siden, jeg havde gået skole, og var en del ældre end de fleste klassekammerater. Jeg var fuldstændig vild med at gå i skole igen, og det var så fedt at få viden proppet ind i hovedet, fortæller Jonna Trøst Juhl. 

- Jeg kæmpede lidt med det faglige. Jeg har aldrig været fagligt stærk i skolen. Og så var der jo også den forbandelse, der hedder eksamensangst. I begyndelsen på HF kunne jeg ikke engang holde oplæg for klassen. Jeg var simpelthen så bange for at fejle, at jeg ikke kunne sige en lyd. Det kom der heldigvis fokus på fra skolens side. Jeg fik en coach på HF, der lærte mig at stå foran en forsamling, og gav mig øvelser og tricks til at kunne gennemføre en eksamen, fortæller hun.

Trods udfordringer undervejs, overvejede Jonna Trøst Juhl aldrig at give op.

- Jeg havde besluttet, at jeg ville gennemføre! Så jeg holdt ud, og kom igennem med hjælp fra nogle meget tålmodige og dygtige lærere og nogle helt fantastiske klassekammerater.

Uddannelseslivet fortsatte på UC SYD i Kolding, hvor hun i 2018 blev færdiguddannet specialpædagog.

- Mit arbejde består i at støtte og yde omsorg for beboerne på et bosted for ældre fysisk og psykisk handicappede, demente borgere. Jeg skal være deres faste holdepunkt og vejleder, når livet bliver svært for dem.

Jonna Trøst Juhl er nået vidt, siden hun stod foran sine klassekammerater på HF og var så nervøs, at ordene svigtede. I dag har hun videreuddannet sig og er praktikvejleder for studerende.

- Men jeg arbejder stadig ind imellem med angsten for at fejle. Men jeg har gennem min uddannelse fået en faglig viden og nogle erfaringer, som gør mig sikker i de ting, jeg laver, fortæller hun. 

 

Vis mere

Lars Røge

Uddannet skolelærer

Efterskolelærer på St. Andst Efterskole

Læs Lars historie her

Den yngste var 17, den ældste 50:

- SAMMENHOLDET I KLASSEN VAR ENORMT FEDT!

Lars Røge havde rundet 33 år, da han fik en idé. Han ville være lærer. Indtil da havde han arbejdet som håndværket i en årrække, men lysten til skifte spor fik ham til at begynde på Kolding HF & VUC.

- Den yngste i min HF-klasse var 17 år, og den ældste var fyldt 50. Det kunne bare noget helt specielt, og vi fik et enormt fedt sammenhold i klassen, hvor vi nød hinandens forskellighed og baggrund, fortæller Lars Røge.

- Jeg nød virkelig at gå i skole igen. Det var jo relativt sent, at jeg kom tilbage på skolebænken, men jeg kunne fordybe mig i stoffet på en anden måde, end da jeg var yngre. Jeg tænker tilbage på HF-tiden som nogle virkelig gode år i livet.

Lars Røge er i dag lærer på en efterskole og underviser i matematik, fysik-kemi, geografi og biologi.

- Og det var uden tvivl mine undervisere på HF, der tændte min interesse for naturfagene!

 

Vis mere

Anne Lundqvist

Kandidat i Cultural Sociology, SDU

Certificeret Scrum Master

Analysekonsulent i Varde Kommune

Læs Annes historie her

- DER ER PLADS TIL ALLE

PÅ KOLDING HF & VUC!

Et mislykket ophold på HHX sendte Anne Lundqvist i retning af en HF-uddannelse. Hun var droppet ud af HHX efter det første år, fordi hun ikke følte sig tilpas på uddannelsen. Derfor skulle der ske noget nyt.

- Jeg var et andet sted i livet end mine klassekammerater på HHX. Jeg boede med min kæreste og var ikke interesseret i fester hver weekend. Derfor håbede jeg at finde andre voksne på Kolding HF & VUC, og det lykkedes heldigvis, fortæller Anne Lundqvist.

- Jeg blev rigtig glad for min HF-klasse, selv om vi var meget forskellige. Der er stor rummelighed og forståelse på Kolding HF & VUC - med god plads til både ambitiøse kursister som mig - og til dem, der har det svært og har behov for mere støtte, siger hun.

I dag er Anne Lundqvist analysekonsulent og klæder politikere på med de rigtige tal og fakta, inden de træffer beslutninger i byrådet i Varde.

Hun tænker tilbage på sin tid på Kolding HF & VUC med glæde.

- Jeg vil anbefale skolen, fordi lærerne virkelig brænder for det, de laver, og vil kursisterne det bedste. De ser en som et helt menneske, og møder de behov, man har. Jeg følte mig meget hjemme på Kolding HF & VUC, og jeg var virkelig glad for min tid på skolen, siger Anne Lundqvist.

Vis mere