Ninnas historie

Hej jeg hedder Ninna

Vejen op gennem folkeskolen var lang og sej for mig, da jeg havde det svært både bogligt og skriftligt. Helt op til og med 6. klasse lyttede mine lærere ikke til mig, da jeg sagde, jeg følte mig dårligere end mine klassekammerater. Jeg ytrede, at jeg havde brug for hjælp, men de sagde, at jeg ikke var dårlig nok til at modtage hjælp. I 7. klasse flyttede jeg så skole, og først der fandt jeg ud af, at jeg var ordblind.
I slutningen af 10. klasse spurgte min studievejleder mig, hvad jeg godt kunne tænke mig at blive, hvortil jeg svarede, at jeg havde overvejet at læse til lærer. Min studievejleder kiggede derefter på mig og sagde, at jeg var alt for ambitiøs, fordi hun ikke mente, at jeg ville kunne klare mig igennem en gymnasial uddannelse. Jeg husker, at jeg gik slukøret fra vores samtale, men kort tid efter besluttede jeg mig for, at hun ikke skulle sætte mig i bås og tage mine drømme fra mig, så jeg gjorde mit bedste og fik et snit, der var højt nok til, at jeg kunne komme på gymnasiet. Året efter i 2015 startede jeg så på Kolding HF og VUC, hvor jeg for første gang oplevede, at der blev taget hensyn til mig og mine behov. Særligt var min læsevejleder, Hanne, og mine lærere gode til at lytte til mig og støtte mig undervejs i uddannelsen. Det hårde arbejde jeg lagde i min skolegang og den hjælp, jeg fik, resulterede i, at jeg kom igennem HF og endte med et hæderligt snit.
I dag læser jeg så på mit drømmestudie, og er i gang med at uddanne mig til folkeskolelærer på UCSYD i Haderslev. Mine linjefag er matematik, billedkunst og tysk.

Et godt råd: Lad ikke dit handicap hindre dig i at nå dine drømme! Med lidt god vilje, hårdt arbejde og en hjælpende hånd kan du nå langt.