Henriettes historie

Hej jeg hedder Henriette

Jeg er ordblind og har læst Hf- enkeltfag for at kunne komme ind på bioanalytiker. 

Jeg startede på VUC Kolding i august 2019, fordi jeg ikke mente, at jeg kunne gå i en almindelig gymnasieklasse. 
Jeg havde også nået en alder hvor, jeg ikke rigtig følte, jeg passede ind der længere. Jeg manglede kun nogle få adgangsgivende fag. Der har været et fantastisk ordblindemiljø her på skolen. Man ved, man ikke er den eneste, og det er nemt at bede om hjælp, så det er ikke så tabubelagt, som jeg tidligere har oplevet, det kunne være. Her er en masse lærere, som tror på en, så i stedet for at blive dunket i hovedet med det, så bliver man opmuntret til at tro mere på sig selv. 

Det vigtigste er bare, at man tror på sig selv, for man kan meget mere, end man tror. 
Jeg har haft en læsevejleder, som har været en anden lærer, end den lærer jeg har haft til mine fag, hvilket har været en tryghed, for jeg har kunne stille en masse dumme spørgsmål, som jeg var bange for at skulle stille min faglærer.

Min læsevejleder har igennem dette år været en stor del af min sparring, en jeg kunne tale åbent med om mine tanker om det materiale, jeg har arbejdet med. Jeg tog mange af mine fag som net-undervisning, og derfor var det ekstra vigtigt at kunne få den støtte og struktur, som min læsevejleder kunne give mig. 
Mit tip: Tro på dig selv og brug læsevejlederen.