Unge mænd arbejder sammen
Er dansk dit andetsprog?

 HF SOM TOSPROGET

Dansk som andetsprog (DSA)

Et fag på HF-enkeltfag

Du kan godt læse en HF, når du er tosproget. I stedet for det almindelige danskfag kan du blive tilmeldt Dansk som andetsprog C-A.

DSA på HF er på samme høje niveau som almindeligt Dansk på HF og er lige så adgangsgivende til de videregående uddannelser, men undervisningen tager hensyn til de særlige udfordringer, man kan have, hvis man har et andet modersmål end dansk. 

 

Bliv bedre til at udtrykke dig præcist og korrekt på dansk

På DSA C-A bliver du bedre til at udtrykke dig præcist og korrekt på dansk – både mundtligt og skriftligt. Du lærer et mere flydende sprog og får både et fagligt ordforråd og et alment ordforråd. Du lærer også at argumentere og at analysere tekster og film – lige fra noveller til reklamer og nyhedsudsendelser. Samtidig får du viden om dansk kultur fra vikingerne til nyeste tid. Vi forventer ikke, at du har kendskab til dansk kultur og historie, inden du starter. 

DSA A på HF tager 1 til 2 år – afhængigt af, om du er klar til at starte direkte på A-niveauet (1 år) eller først skal tage C-niveauet (½ år) og B-niveauet (½ år). Du kan samtidig tage andre HF-fag eller færdiggøre fag på AVU.

Indlæs flere
Kontakt os her
Kontakt os

Kolding Åpark 16 | 6000 Kolding

Alle kontakt oplysninger

Kontakt vejledningen

Kolding Åpark 16 | 6000 Kolding

Lis Damgren
Vejleder på HF

Book en tid ved mig 

Du kan også skrive en mail, sende en SMS,

eller chatte med mig på Teams lc@

Michael Bang
Vejleder på AVU og HF

Book en tid ved mig

Du kan også skrive en mail, sende en SMS,

eller chatte med mig på Teams mi@