Kolding HF og VUC

AVU - 9. og 10. klasse

Generelt for 9. og 10. klasse - AVU

AVU (Almen Voksenuddannelse) er for dig, der mangler at afslutte et eller flere fag på niveau med folkeskolens afgangsprøve - 9. og 10. klasse. Måske skal du videre på en anden ungdomsuddannelse, det kan være HF, andre gymnasiale uddannelser eller du skal måske i gang med en erhvervsuddannelse.

På AVU er fagene inddelt i 5 niveauer, hvor D er det højeste niveau:

  • Basis - svarer til folkeskolens 7. - 8. klasse
  • G  - svarer til folkeskolens 9. klasse
  • F - svarer til erhvervsuddannelsernes grundfag F
  • E - svarer til folkeskolens 10. klasse
  • D - svarer til erhvervsuddannelsernes grundfag D

Undervisning foregår om dagen.

Du kan nøjes med enkelte fag på 9. eller 10. klasse, evt. kombineret med fag på f.eks. basisniveau eller med fag på gymnasiale niveauer (hf).

De fag du kan læse hos os er følgende: Dansk, dansk som andetsprog, engelsk, historie, matematik, naturfag og samfundsfag.

bestil tid

Uddannelsesmål for AVU

Almen voksenuddannelse har til formål at styrke voksnes muligheder for videre uddannelse og at fremme deres interesse for at uddanne sig. 

Almen voksenuddannelse skal styrke kursisternes faglige indsigt, viden og kompetencer samt deres kritiske sans. Gennem uddannelsen skal kursisterne tilegne sig mundtlige og skriftlige udtryksmåder, der sætter dem i stand til at kommunikere nuanceret og målrettet. Kursisterne skal tillige lære at anvende forskellige arbejdsformer, og deres kreative og innovative evner skal udvikles.

Læs mere om uddannelsesmål for AVU her.