Kolding HF og VUC
Obama
4. september 2018

Skal møde Obama

På Kolding HF & VUC har man allerede fundet to af de i alt fire studerende, som får billet til at deltage i arrangementet med Barack Obama.

19-årige Alberte Borggreen og 30-årige Mohammed Hassan har høje forventninger.

Kolding: De har ikke helt fattet det endnu, men den er god nok. 19-årige Alberte Agerbo Borggreen og 30-årige Mohammed Ali Abdi Hassan, der begge læser HF på Kolding HF & VUC, skal opleve Barack Obama, når han fredag 28. september besøger Kolding for at tale om entreprenørskab og ledelse - og udtrykkeligt har bedt om at møde nogle af byens studerende.

De to har fået billet, fordi Alberte er formand for kursistrådet og Mohammed er formand for festudvalget. Dermed gør de en ekstra indsats for livet på skolen, og det er de nu blevet belønnet for.

- Jeg fik beskeden i går (torsdag 30. august, red.), så det er ret nyt, men jeg sagde selvfølgelig ja til billetten, for hvem vil ikke se Obama, spørger Alberte retorisk.

- Det er ikke lige hver dag, man får sådan et tilbud, og jeg var meget overrasket og nærmest chokeret. Totalt surrealistisk. Det er nok den største person, jeg kommer til at møde i mit liv, supplerer Mohammed.

- Jeg er meget beæret over at få buddet. Sidste års kursistrådsformand kom en tur til Christiansborg for at møde nogle politikere, og da jeg tiltrådte, tænkte jeg, at det kunne være vildt at få lov til det. Og nu skal jeg møde Obama. Det er meget større og vildere, end jeg kan beskrive, fortsætter Alberte, som selv engang har haft drømmen om at blive statsminister i Danmark.

Også Mohammed vil gerne være med til at ændre verden til et bedre sted.

- Obama er jo en historisk mand, fordi han var den første sorte præsident i USA, så det er en stor ære at skulle opleve ham, siger Mohammed.

Høje forventninger

De forventer begge at få en mindeværdig oplevelse, som de vil huske resten af deres liv.

- Jeg har holdt øje med ham, lige siden han blev valgt, og jeg forventer at møde en karismatisk person, og jeg glæder mig til at mærke hans energi. Det bliver en meget stor del af det, forklarer Mohammed.

Alberte håber at få en masse inspiration.

- Jeg vil gerne lede og inspirere andre, og jeg havde en drøm om at blive politiker, så jeg tror, at han kan være med til at give mig nogle redskaber til, hvordan man bliver en god og karismatisk leder, som kan inspirere andre.

De to har endnu ikke forberedt spørgsmål til Obama - det kræver lige lidt ro og eftertanke. Og de er også enige om, at besøget af Obama er en kæmpe gevinst for Kolding.

- Det er sgu fedt, at han vælger Kolding. Man bliver stolt af sin by, lyder det samstemmende fra dem.