Kolding HF og VUC
Lars Bo Jensen vinder Politikens undervisningspris
8. maj 2019

Lars Bo Jensen vinder Politikens undervisningspris

Lars motiverer en broget elevgruppe

Særprisvinder. Lars Bo Jensen, Kolding HF og VUC. Underviser i mediefag og samfundsfag.

Som underviser på VUC skal Lars Bo Jensen favne en broget gruppe af elever. Mange har en afbrudt uddannelse bag sig, flere har psykiske eller fysiske lidelser og nogle er to-sprogede eller døjer med læsevanskeligheder.

Derfor stræber medie- og samfundsfagslæreren efter at give eleverne succesoplevelser. Han bruger humor til at skabe en klassekultur med respekt for forskelligheder, han indtaler tekster, så eleverne kan lytte til dem, og han starter og slutter undervisningen på samme måde hver gang for at skabe faste rammer.

Dommerpanelet tildeler Lars Bo Jensen en særpris for evnen til at motivere en gruppe af elever, der kommer meget forskellige steder fra.

»Lars Bo gør meget ud af at gøre eleverne fortrolige med og trygge ved de situationer, som de umiddelbart oplever sig presset af. Han bruger prøveeksamen som et fast element for at vise eleverne, at eksamen ikke er noget der bør være angstprovokerende, men noget, man sagtens kan klare. Og så går han meget op i at vise eleverne, at han som deres lærer er der for at hjælpe dem«, skriver de.

undefined