Kolding HF og VUC
Lampedesign 2015
21. oktober 2015

Lampedesign 2015

Som del i undervisningen har HF-kursister lavet lamper til Café Two Maidens i Kolding.

 

Opgaven lød at designe en lampe til café Two Maidens. Det var vigtigt, at lamperne passede til stedet, derfor skulle de forholde sig til Two Maidens H.C. Andersens tema, det lidt traditionelle look cafeen har, hvilke materialer og hvilke farver der er på cafeen. Derudover skulle de arbejde med at afskærme og fordele lyset på en behagelig måde (hvor skal lyset hen, og hvor skal det ikke hen)

 

Vinderlampen vandt fordi gruppen har arbejdet godt med at fordele lyset, samt at lave et interessant spil med lyset. Derudover passer lampen godt til cafeens stil pga. barkens lidt rå og naturlige udseende.

 

Andenpladsen giver et behageligt lys og udskæringerne med H.C. Andersen silhuetter passer godt til cafeens tema. Derudover er lampen syvkantet, fordi 7-tallet er et eventyrtal.

 

Tredjepladsen skærmer behageligt for lyset og sender direkte lys ned på bordet, hvilket passer til cafeens behov for lys. Den er smukt udført i foldet papir og størrelsesforholdet, samt de forskellige farver mellem de forskellige dele gør den interessant at kigge på.

 

Alle tre lamper er smukke og ikke kun funktionelle, hvilket er vigtigt, da de ikke kun skal fungere som lyskilde, men også fungerer som dekoration på cafeen.

 

Vinderlampen er den af bark, lavet af: Pia Ringgaard Wiuff, Pernille Nielsen og Jeannette Nielsen fra HF 153

Andenpladsen er den med HC Andersen silhuetterne, lavet af: Gustav Arnt Palmelund Bonvang, Camilla Schultz og Simone Hjorth Nielsen fra HF 154

Tredjepladsen er papirlampen, lavet af: Trine Riis Kristensen, Rikke Ebdrup Borregaard og Louise Ladegaard fra HF 154