Kolding HF og VUC
Indsatte fletter også julestjerner
19. december 2017

Indsatte fletter også julestjerner

Indsatte i Kolding Arrest har 3 muligheder for at tjene lidt penge, mens de sidder i varetægt.

De kan f.eks. følge undervisning i arresten ved en underviser fra Kolding HF&VUC.

De kan også arbejde i arrestens værksted, det er meget populært – men 4 arbejdspladser til 55-60 indsatte er jo ikke meget.


Den sidste mulighed er, at flette julestjerner i cellen, hvilket de får 65 øre pr. styk for. De må max. flette 530 stjerner om ugen, mere vil Kriminalforsorgen ikke betale for – men det er de færreste indsatte, der når det antal.


De indsatte er varetægtsfængslede – dvs. de har en anklage imod sig og er arresterede indtil de har fået en dom eller evt. bliver frikendt. I gennemsnit sidder de i Kolding Arrest i 3-6 måneder, og de deltager typisk i undervisningen i 4 måneder.


Kolding HF og VUC har siden 2012 haft et samarbejde med Kriminalforsorgen, hvor lærere fra VUC tilbyder undervisning i dansk, matematik og engelsk i Kolding Arrest. De indsatte har mulighed for at indhente de færdigheder de mangler, og da de fleste har en mangelfuld skolegang bag sig, undervises der på mange niveauer. De udenlandske indsatte, som ikke taler dansk, har mulighed for at få engelskundervisning.


I forbindelse med kommunalvalget i november ’17, havde VUC arrangeret et valgmøde i Kolding Arrest med deltagelse af 3 forskellige lokalpolitikere. De indsatte deltog aktivt og spørgelysten var stor.