Kolding HF og VUC
40 år i VUCs tjeneste
14. maj 2018

Jubilæum - 40 år i VUCs tjeneste

”Københavner har slået flere prominente lokale ansøgere” Sådan skrev Kolding Ugeavis tilbage i 2000, da Verner Rylander-Hansen startede som forstander på VUC Kolding.

Verner er vokset op på Østerbro, i en lejlighed med sin mor, far og 4 brødre. En ganske almindelig arbejderfamilie i København, som han siger. ”Jeg var hver dag blandt mange mennesker, i gården, i skolen, som spejder, blandt familie og venner, og jeg har tidligt lært at manøvrere i forskellige sociale sammenhænge.” siger han.

”Som 18-årig flyttede jeg hjemmefra, under min erhvervsuddannelse til teknisk assistent, som bragte mig videre til et spændende job på Danmarks Geotekniske Institut, hvor jeg bl.a. arbejdede med udredningen af Farum broens kollaps i 1974.” fortæller Verner og smiler.

Mens han læste på Zahles Seminarium, blev han ansat som aftenunderviser i matematik på Taastrup Enkeltfagskurser. Verner fik flere og flere undervisningstimer, skulle gøre sin uddannelse færdig og blev fastansat allerede inden han blev færdiguddannet. Samtidig skulle han også være familiefar til to små børn.

”Som 30-årig blev jeg konstitueret leder i Taastrup og har været leder lige siden. Jeg har oplevet mange fusioner og reformer gennem tiden. Været med ved bordet, hvor de tunge beslutninger skulle træffes, da jeg arbejdede i Undervisningsministeriet og på den anden side af bordet i VUC sektoren” siger Verner.

”Min kone Helle er fra Kolding, og efter en del år i København, ville hun gerne tilbage til Jylland.  Jeg sagde til hende, at der skulle en virkelig spændende stilling for at få mig med. Den kom så i 2000, hvor jeg blev ansat som forstander for VUC Kolding. Her har jeg været siden og det har været en spændende tid, med mange udfordringer” fortæller Verner.

Det var en kæmpe oplevelse at blive ansat i Kolding. Ifølge Verner er der stor forskel på at arbejde med personale på Vestegnen og i Kolding. Lad mig give et eksempel: ”1. maj, i København er man meget fagforenings bevidste, villige til at strejke og går gerne til demonstrationer. Det gør man ikke så meget i Kolding. Her samarbejder man hellere, på rolig og fornuftig vis. Jeg kan også tydeligt huske mit første lærerrådsmøde i Kolding. Jeg holdt oplæg og forventede masser af spørgsmål og kommentarer … men ingen sagde noget, dyb tavshed, meget uvant for mig” griner Verner. ”Jeg skulle vist lige ses lidt an – og kommentaren: du er nok fra København hva´? Hørte jeg ofte” tilføjer Verner og smiler.

Verner er stolt af at være en del af en så vigtig brik i uddannelsessystemet, som han mener VUC er. Det siger han både i rollen som formand for Danske HF & VUC og som rektor for Kolding HF&VUC: ”Jeg er stolt af at have en skole der støtter menneskers vilje til at gennemføre en uddannelse på trods af deres livsudfordringer. Engagerede lærere som støtter op om vores kursister, så de klarer sig godt igennem eksamen og kommer videre på vej mod deres drøm. Jeg har en stab af dygtige medarbejdere, uden dem kunne vi ikke opnå de gode resultater som vi rent faktisk gør. Vi har en god bestyrelse, som brænder for deres arbejde og har forstået deres rolle. Jeg oplever en god balance mellem bestyrelsen og skolens daglige ledelse i forhold til rådgivning og sparring.” udtaler Verner.

”På en typisk arbejdsdag står jeg op i Kolding og går i seng i København. Som formand for Danske HF & VUC, har jeg som regel ugentlige møder i ministeriet, og på hovedkontoret i København. Jeg prioriterer morgenmad med familien, tjekker mail, nyheder og får et overblik over dagens udfordringer inden jeg tager ind på skolen.” tilføjer han.

At Verner er anerkendt og vellidt blandt kolleger, medarbejdere og kursister, mærker man dagligt på skolen, til møder, konferencer, og hvor han ellers færdes.

I sin fritid rejser Verner gerne til London og Paris, går til koncerter, opera og læser gode krimier. Han er en ildsjæl i VUC-sammenhæng og får ny inspiration til flere år i VUC´s tjeneste gennem familien, gode venner, på arbejdspladsen og i netværk.

Verners blev fejret med en reception den 24. maj.

Verner Rylander-Hansen 65 år - Gift - bosiddende i Kolding - 3 børn, 6 børnebørn
Rektor for Kolding HF&VUC - Formand for Danske HF & VUC