Kolding HF og VUC
Årets Arkitekturpris i Kolding
1. oktober 2015

Vores nye skole er blevet kåret som borgernes favorit

På Arkitekturens Dag, torsdag den 1. oktober, uddeltes Kolding Kommunes årets Arkitekturpris ved et arrangement på Sundhedscenter Kolding.

 
Prisbelønningsudvalget havde valgt at præmiere tre byggerier og give hædrende omtale til yderligere tre.

Som altid afsløredes også resultatet af årets afstemning på hjemmesiden – Borgernes Favorit. Vinderen blev Kolding HF & VUC, som fik hele 28 procent af de samlede stemmer.

Kolding Kommune præmierer hvert år anlæg og bygninger inden for forskellige kategorier, for at inspirere til opførelse af god arkitektur i kommunen og understøtte kommunens Arkitekturstrategi.

Præmierede byggerier:

Vonsild Have Kvarteret præmieres for ”et kvalitetsbevidst og flot tilpasset byggeri, der åbner op for fine oplevelser og sikrer god sammenhæng med lokalområdet”

Bramdrupdam Bofællesskaber præmieres for ”en funktionelt optimeret boligbebyggelse med fokus på det enkelte individs udfoldelsesmulighed og plads til fællesskab”

Den samlede renoverings- og bevaringsindsats i Christiansfeld præmieres for ”en enestående renoveringsindsats, der har afdækket og tydeliggjort den unikke byplan og særlige bygningsarkitektur - og understreget, at Christiansfeld er i en klasse for sig”

Hædrende omtaler:

Børnehaven Løvetand tildeles hædrende omtale for ”en afdæmpet arkitektur, der fint leger sig ind i sine omgivelser og skaber sammenhæng mellem byen og skolen”

Renoveringen af Fritids- og idrætsbygningen tildeles hædrende omtale for ”en væsentlig opgradering af facaderne mod de omkringliggende byrum og en indsats for bevaringen af den tidligere industrielle identitet i Kolding bymidte”

Lysinstallationen ”Interference” i gangtunnelen under Østerbrogade for ”et nytænkende og legende bud på løsningen af en velkendt udfordring”

Borgernes favorit Kolding HF & VUC i Kolding Åpark – med 28 procent af de i næsten 300 afgivne stemmer Der blev lagt god afstand til de næste på listen, da Børnehaven Løvetand og tunnelen under Østerbrogade begge fik hver 14 procent af stemmerne.