Kolding HF og VUC

Skriftlig eksamen - HF

 

Du skal møde op senest kl. 8.15, så du kan

 • finde din plads
 • pakke de ting ud, du skal bruge, og lægge dit usb-stik på dit bordkort
 • slukke mobilen og lægge den i din taske
 • lægge tasken væk
 • oprette et dokument med sidehoved (skriv dit kursistnummer) og sidetal (men skriv ikke navn og skole, da din besvarelse skal være anonym i forhold til censorerne) – husk at gemme dokumentet

Hvis du kommer senere end kl. 8.15, lukker vi din prøveadgang på Netprøver.dk, og du kan derfor ikke komme i gang med din eksamen til tiden, da vi først skal åbne din prøveadgang på Netprøver igen.

Når du har pakket dine ting ud på dit bord, (og lagt dit usb-stik på dit bordkort), må du gerne forlade lokalet for at holde pause, men du skal sidde på din plads senest kl. 8.45.

Vi regner med, at du benytter din egen bærbare til eksamen. Medbring selv strømforsyning og usb-stik (og adapter, hvis din computer ikke har usb-adgang). Usb-stikket skal bruges, hvis netprøver.dk går ned, og hvis du gerne vil printe.

Medbring også gerne en varm trøje, da det kan være køligt i eksamenslokalerne. Medbring desuden mad og drikke. Hav styr på dit kursistnummer

Du er automatisk tilmeldt eksamen i de fag, som du følger undervisningen i.

Ønsker du at framelde eksamen, skal du henvende dig til en vejleder.

Alle skriftlige prøver afvikles i netprøver.dk. Det betyder, at du skal hente opgavehæftet på www.netprøver.dk og uploade/aflevere din opgave som pdf-fil samme sted.

Du skal bruge dit uni-login for at logge på Netprøver. Hav derfor styr på dit uni-login, inden du går til skriftlig eksamen.

 

Ved delprøve 1 i matematik afleverer du din bevarelse skrevet i hånden i det udleverede omslag. Du skal underskrive på omslaget.

Mangler din underskrift, kan du ikke få en karakter. Det kan i sidste ende forsinke eller forhindre udstedelsen af eksamensbevis.

Ved delprøve 2 i matematik samt prøven i engelsk, dansk og dansk som andetsprog afleverer du din opgave ved at uploade den som PDF-fil på Netprøver.dk.

 

 

Du må gerne høre lavmælt musik i høretelefoner undervejs. (undtagen ved delprøve 1 i matematik, hvor man ikke må bruge sin computer). Men hvis det forstyrrer de øvrige deltagere, skal du skrue ned eller afbryde på vagtens forlangende. Da du ikke må have din mobil på dig, skal din musik ligge downloadet på den bærbare. Der må ikke spilles musik fra streaming-tjenester som fx Spotify, Tidal eller iTunes dvs. streamingtjenester skal være offline.

Du må ikke kommunikere med omgivelserne under eksamen.
Du må ikke anvende internet, med mindre det er iBøger, elektroniske ordbøger og konkrete dybe links brugt i undervisningen.

Google tanslate og andre interaktive programmer er ikke tilladt. Hvis du har dokumenter på Google-drev og i OneNote, må du gerne læse i dem, men du må ikke skrive i et google-dokument eller på OneNote. Skriv i et word-dokument.

Du skal bruge internettet til at få adgang til netprøver.dk. Du SKAL logge på skolens netværk. Det er ikke tilladt at bruge egen internetopkobling.

Mobiltelefoner må som nævnt ikke anvendes, heller ikke som lommeregner, med mindre du har fået særskilt dispensation. Mobiltelefoner slukkes og placeres i tasken.

 • Toiletbesøg og frisk luft styres af vagterne ved den enkelte eksamen.
 • Du må ikke forlade din plads, før en vagt har givet tilladelse til det.
 • Der bliver 1 pause pr. eksamen.
 • Pausen foregår udenfor (der kan trækkes frisk luft eller ryges)
 • Hold pauser, men ikke for mange! Brug tiden på opgaven i stedet.
 • Alle online-ordbøger kan anvendes til prøver. Dog må der ikke anvendes online-ordbøger, der har funktioner, som kan oversætte længere tekststykker fra fx engelsk til dansk og omvendt eller fra engelsk til arabisk og omvendt.

 • Du må medbringe fysiske ordbøger i det omfang, du selv ønsker det.

 • Der må hverken bruges fysiske eller online ordbøger i forbindelse med delprøve 1 i matematik, da det er en prøve uden hjælpemidler.
 • Generelt må oversættelsesfunktioner ikke benyttes til nogen prøver. Det gælder også de oversættelsesfunktioner, der ligger i fx Word og OneNote. Det bliver betragtet som snyd at bruge oversættelsesfunktioner i forbindelse med eksamen. Derfor bedes du deaktivere oversættelsesfunktionen i fx Word og OneNote, inden du går til prøve.

Hvis du ifølge din eksamensplan skal op i mere end ét fag på samme dag, skal du kontakte Anesa på kontoret hurtigst muligt.

Hvis du overtræder reglerne, bliver du bortvist fra prøven. Du får således ikke din eksamen.

Hvis du bliver syg skal du ringe til kontoret og melde dig syg, tlf. 7633 6800.

Hvis du vil have mulighed for at gå til sygeeksamen, skal du inden for 3 dage aflevere en lægeerklæring på kontoret.

Du skal selv betale for din lægeerklæring.

 

Du skal også udfylde en ansøgning i Teams. 

 

Du skal selv se dine karakterer i LudusWeb, som løbende bliver tastet ind.

Log ind med kursistnummer og de sidste fire cifre i dit cpr.nr.

Eksamensbevis 

Eksamensbeviser udleveres til alle der tilmelder sig og møder op til translokationen i juni måned. 

Hvis du er enkeltfags kursist, HF2 elev og ikke deltager i translokation eller kursist på 9. - 10. klasse, skal du selv bestille dit eksamensbevis.

Bestil dit bevis her.

Du får en sms, når du kan hente dit bevis. 

Du skal medbringe dit eget USB-stik (og en adapter, hvis din computer ikke har usb-adgang). Både til at printe med og i tilfælde af, at netprøver.dk går ned.

Hvis PC eller printer bryder sammen under eksamen, færdiggøres eksamen ”i hånden”.

Det er derfor vigtigt, at du ind imellem printer det ud, du har lavet, og at du gemmer din opgave både på din computer og på dit usb-stik.

Der er ikke krav om ”holdbar skrift” til de skriftlige eksamener. Dvs. brug af blyant er tilladt. Der må kun afleveres på papir, der er udleveret under selve eksamen. 

Det er ikke muligt at forlade eksamen før tid, da det forstyrrer de andre i lokalet. Desuden er der større sandsynlighed for at klare sig bedre ved at blive tiden ud. Hvis du afleverer, før eksamen er slut, kan du fx læse i en bog eller et blad, som du selv medbringer. Du må ikke sidde med hverken pc eller mobil.